Mai mulţi elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajaţi din sistemul de învăţământ pe parcursul întregii veri

Data actualizării: Data publicării:
eleva care este vaccinata
Foto: Guliver/GettyImages

Una din trei persoane vaccinate la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev, iar în ultimele 10 zile s-au vaccinat mai mulţi elevi decât angajaţi din sistemul de învăţământ pe tot parcursul lunilor iunie, iulie, august, a declarat vineri ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

În ultimele cinci zile, s-au vaccinat 4.500 de elevi, astfel că proporția lor la nivel național a depășit pragul de 15 la sută.

Sorin Cîmpeanu a anunțat vineri seara, după ședința de guvern, noile cifre referitoare la vaccinarea din sistemul de învățământ, în condițiile în care luni începe școala. 

„Astăzi, conform ultimelor raportări, am depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi. Este vorba despre un progres important de 4.500 de elevi vaccinaţi în ultimele 5 zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16-19 ani şi aproape 2.000 de elevi din categoria de vârstă 12-16 ani. O concluzie interesantă extrasă din ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână este următoarea: una din trei persoane vaccinată la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev. (...) Este un semnal important, un semnal bun care ne dă speranţe că, după începerea şcolii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de şcoli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce-i privește pe angajații vaccinați din sistemul de învățământ, numărul acestora depășește 193.000, dar puţin peste 8.000 dintre ei s-au vaccinat în perioada de vară.

„Din perspectiva vaccinării personalului din învăţământ, avem peste 193.000 de persoane. Într-adevăr, progresul este foarte mic, pentru că la ultima raportare am avut 185.000 de persoane. Puţin peste 8.000 de persoane, angajaţi în sistemul de învăţământ, vaccinaţi în perioada de vară. În acelaşi timp, 61% înseamnă mai mult decât dublul mediei naţionale şi arată interesul pe care profesorii l-au avut pentru vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu. 

„În ultimele zece zile am avut 9.000 de elevi vaccinaţi. Mai mulţi elevi s-au vaccinat în ultimele zece zile decât angajaţi din sistemul de învăţământ pe parcursul lunilor iunie, iulie, august”, a subliniat ministrul.

El a reamintit că după începerea școlii și exprimarea disponibilității de vaccinare, vor fi trimise echipe mobile de vaccinare în şcoli, „în măsura în care noi vom reuşi să precizăm către CNCAV (...) numărul copiilor care doresc să se vaccineze şi care beneficiază de acordul informat al părinţilor sau tutorilor legali. Aceste vaccinări se vor putea face şi în cabinetele medicale, acolo unde există”, a precizat ministrul educaţiei, citat de Agerpres. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri