Mai puţine zile de vacanţă pentru elevi

Data actualizării: Data publicării:
scoala elevi fuga hol 170911_AN_SCOLAR_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pauzele mici şi dese sunt cheia marilor succese. Ministerul Educaţiei vrea să scurteze vacanţa de iarnă a copiilor, de la 3 la 2 săptămâni. Nici copiii, nici dascălii nu sunt de acord cu măsura. Chiar dacă în forma actuală vacanţei de iarnă îi urmează, după nicio lună, vacanţa dintre semestre, cei care au răspuns sondajului, făcut de ministerul Educaţiei spun că elevii au nevoie de mai mult timp liber.

Nicoleta Bercaru, director şcoala "Nicolae Tonitza" Constanţa: „Psihologii, pedagogii consideră că aceşti copii au nevoie de vacanţă trei săptămâni cred că ar trebui să ajungem si noi cadrele didactice, inspectoratele, ministerul, la concluzia că vacanţa pentru copii trebuie să fie de trei săptămâni.”

În 2012, vacanţa de iarnă a fost prelungită de la două la trei săptămâni, din considerente strict financiare. Unităţile şcolare primesc bani puţini, mai exact 355/lei pe elev pe an pentru acoperirea costului utilităţilor.

Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa: „Această măsură era una bună şi ajuta la scăderea cheltuielilor. De cealaltă parte trebuie să atrag atenţia faptului că în România avem cele mai multe zile de vacanţă din Europa şi suntem pe locul doi în lume după Statul Singapore.”

Părinte: „Depinde şi de copii, dar la două cred că e suficient, cel mai bine era... cu semestrele i-a zăpăcit, nici n-au început bine şcoalaacuma pe 3 februarie iarăşi vacanţă, iarăşi şcoală.”

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa spun că au stat de vorbă cu ministrul Educaţiei şi că i-au propus acestuia să renunţe la ideea de a scurta vacanţa de iarnă. De altfel, Ministerul a supus dezbaterii publice întreaga structură a anului şcolar viitor. 71,81% dintre respondenţi sunt de părere că o vacanţă de iarnă mai scurtă de trei săptămâni este insuficientă. Sondajul s-a desfăşurat în perioada 18-24 ianuarie 2018.

Citiți și:

Profesorii vor mai puține vacanțe pentru elevi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri