Mama unui copil de la Școala nr. 10: De la începutul anului „am dat undeva la 600 de lei”

Data publicării:
scoala-5

Actualizare 18.45. Mama unui copil de la Școala nr. 10 a declarat, într-o ediție specială a Digi24, că li s-au cerut bani „pentru sprijinul educației” în repetate rânduri, inclusiv pentru cumpărarea unei imprimante multifuncționale. Femeia a precizat că li s-au cerut cadouri, dar nu și bani pentru cadouri. „Iar când am venit cu cadouri s-a exprimat nemulțumirea că nu sunt consistente”, mai spune ea.

În total, de la începutul anului, „am dat undeva la 600 de Ron”, a precizat mama copilului. 

________________________

Unii au susţinut că nu li se cere niciun ban la şcoală, Federaţia Asociaţiilor de Părinţi a făcut apel la ei să reclame toate situaţiile în care sunt puşi de profesori să strângă bani.

Părinţii care şi-au adus copiii dimineaţă la cursuri, la Şcoala Nr. 10 au fost iritaţi de prezenţa jurnaliştilor. Niciunul dintre ei nu a mai fost dispus să vorbească despre cadourile sau banii strânşi la cererea cadrelor didactice.

Întrebați dacă li s-au cerut bani pentru fondul școlii, fondul clasei sau pentru cadouri, unii dintre părinți au spus că nu s-a întâmplat niciodată acest lucru.

Alţii au recunoscut, dar au ţinut să precizeze că sumele au fost mici.

Ni se spune că ar trebui să plătim, dar nu e obligatoriu. 40 de lei pe semestru, mi se pare”, spune un părinte.

Altcineva spune că, de la începutul anului școlar, a dat în jur de 100 de lei pentru achiziționarea rechizitelor comune, dar că nu s-au strâns bani pentru cadoul învățătoarei.

Alţi părinţi au dat vina pe sistemul din învăţământ, aflat într-o subfinanţare cronică.

Să ştiţi că la noi este acest sistem. De la medic începând până la profesori şi aşa mai departe. Cred că este un sistem deja foarte bolnav. Nu este un cancer, este deja metastază”, este de părere un alt părinte.

Învăţătoarea Dana Blându de la Şcoala 10 este anchetată de inspectorii şcolari după ce un părinte a înregistrat-o şi a făcut public imaginile în care aceasta le reproşa că au dat prea puţini bani pentru cadourile de Crăciun ale profesorilor şi personalului auxiliar. Inspectoratul Şcolar Bucureşti a făcut şi o plângere la Parchet. Dascălul ar putea fi cercetat de procurori pentru primire de foloase necuvenite. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri