Manualele vechi, retipărite degeaba. Ele vor fi înlocuite de cele noi peste câteva săptămâni

Data publicării:
manual matematica

În a şasea săptămână de şcoală, elevii din clasele întâi şi a doua au, în sfârşit, manuale. Nu sunt cele noi, însa, ci unele retipărite, după programa veche. Acum, învăţâtorii se tem că cei mici vor fi derutaţi.

„Copiii vor avea foarte multe materiale. Nici nu vom mai şti, la un moment dat, pe care să lucrăm. Noi nici nu avem în orarul copiilor matematică, avem matematică şi explorarea mediului. Totul trebuie adaptat. Normal, trebuie să lucrăm pe noile manuale. Acestea, în momentul acela, vor deveni total inutile”, a spus învăţătoareaMagda Baron.

Părinţii îşi dau şi ei seama că situaţia este confuză şi îşi pun speranţele în priceperea dascălilor.

Manualele digitale, noutate pentru elevi

Din cauza bâlbâielilor de la începutul anului şcoalar, ministerul a decis să retipărească aproximativ 320.000 de manuale pentru elevii din clasa I, jumătate abecedare, jumătate manuale de matematică. În total, s-au cheltuit aproximativ 800.000 de lei. La această sumă se adaugă şi banii cheltuiţi pentru a completa stocul de manuale pentru clasa a II-a.

Atunci când aloci resurse să tipăreşti manuale după programe vechi, după care, în scurt timp, revii şi tipăreşti manuale după cele noi, asta înseamnă resurse irosite şi incompetenţă managerială pură”, a spus Marian Staş, expert în educaţie.

La începutul săptamânii viitoare, Ministerul Educaţiei va centraliza comenzile de la inspectorate şi le va transmite către edituri, În aceste condiţii, elevii ar putea primi manualele noi până la sfârşitul lunii noiembrie.  

Cum arată manualele digitale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri