Medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Exacte 

Data publicării:
medaliati

Cea mai importantă performanţă a României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Exacte din Kazahstan a obţinut-o Teodor Stelian. Liceanul de 17 ani s-a întors acasă cu medalia de argint la informatică.

„A fost cam cel mai greu concurs la care am participat până acum. (Ce înseamnă medalia asta pentru tine?) Înseamnă dorinţa de a ajunge mai sus”, spune Teodor Stelian.

Monica Dobrinoiu a contribuit la succesul echipei cu medalia de bronz la fizică.

„Aici avem două probe, una teoretică şi una practică. Întotdeauna e mai greu la proba practică, pentru că noi în ţară nu avem suficientă aparatură cu care să lucrăm”, afirmă Monica Dobrinoiu.

Primii care s-au bucurat de succesul elevilor au fost profesorii lor de la „Tudor Vianu”.

„Aceste medalii înseamnă o recunoaştere a activităţii profesorilor, a activităţii desfăşurate de elevi, a încrederii cu care abordăm aceste provocări internaţionale”, declară Elena Vinţ, director al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Sunt copii frumoşi, sunt copii deştepţi, sunt copii speciali, pot să facă orice îşi doresc. Sigur că mi-aş dori să-i văd în România”, spune Ioana Stoica, profesor de fizică.

La Olimpiada de Ştiinţe Exacte din Kazahstan, desfăşurată săptămâna trecută, au participat aproape 500 de elevi din 15 ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri