Meditaţii gratuite, organizate în zadar

Data publicării:
universitatea d evest fb

Peste 1.600 de elevi din judeţul Timiş nu au reuşit să treacă examenul de maturitate din acest an. La pregătirea pentru bacalaureatul de toamnă organizată la Universitatea de Vest Timişoara participă doar cadrele didactice, nu și elevii. Profesorul de istorie Călin Timoc a mers la întâlnirea stabilită, dar sala de curs era goală.

Nu am avut nicio solicitare și am vorbit și cu alți colegi de la alte materii și nici ei nu au primit. Noi ne-am pus la dispoziție numerele de telefon și chiar și un orar, care este afișat pe internet”, a spus Călin Timoc, lector universitar la Universitatea de Vest din Timişoara.

Universitatea a organizat meditaţii gratuite la limba română, psihologie, sociologie şi logică.

În sala pusă la dispoziție de Universitatea de Vest din Timișoara ar fi încăput, fără probleme, 30 de persoane. Cu toate acestea, niciun absolvent de clasa a XII-a nu s-a arătat interesat de pregătirea gratuită pentru bacalaureatul de toamnă.

Practic, de peste trei ani de zile facem aceste pregătiri, atât vara cât și în timpul anului școlar. Vara sigur, este o audiență mai mică pentru că nu mai sunt așa de mulți candidați care să susțină probele”, a spus Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului începe pe 17 august, iar probele scrise se vor desfășura începând cu data de 24 august.

Pentru sesiunea de toamnă au fost înscriși 1.596 de candidați. Ne-am organizat pe șase centre de examen, cinci în Timișoara și unul la Lugoj, iar centru de evaluare va fi unul singur, în Timișoara”, a declarat Aurelian Sima, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Aproape 35% dintre absolvenţii de liceu, adică peste 1.600 de tineri din Timiş, nu au luat bacalaureatul în prima sesiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri