Mersul la bibliotecă a devenit istorie, acum elevii se documentează pe Internet

Data publicării:
internet-1

Recent, o fundaţie a lansat un ghid şcolar care conţine atât informaţii teoretice cât şi aplicaţii practice pentru a promova utilizarea în siguranţă a Internetului de către elevi. Acesta le explică tinerilor care sunt site-urile potrivite pentru fiecare vârstă şi ce riscuri sunt în cazul în care discută cu necunoscuți.

În ultima vreme, utilizarea Internetului şi a site-urilor cu referate a devenit o obişnuinţă printre elevi. O dovedeşte faptul că site-urile cu referate sunt printre cele care au cea mai mare viteză de creştere, din punctul de vedere al accesărilor. Unii elevi recunosc că iau referate gata făcute de pe net şi le prezintă drept creaţie proprie, în timp ce alţii spun că aceste site-uri pot fi sursă de inspiraţie sau de consultare. Un studiu recent arată că 27% dintre elevi folosesc Internetul pentru a căuta materiale pentru şcoală.

Un alt studiu arată că 9% dintre copiii români folosesc smartphone-uri în clasă, 20% colaborează cu alţi elevi pe Internet, iar 27% folosesc Internetul pentru căutări de materiale.

În plus dintre cele peste 2.400 de cazuri primite de consilieri, peste un sfert aveau în vedere probleme privind confidenţialitatea şi datele personale pe Internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri