Meseria de director de şcoală nu mai e atractivă

Data publicării:
profesori

Meseria de director de şcoală nu mai e atractivă, dovadă că sunt zeci de unităţi de învăţământ unde postul nu interesează pe nimeni. Printre motivele invocate de posibilii candidaţi - condiţiile de înscriere şi timpul scurt până la concurs. Aşa că în respectivele şcoli, directorul va fi numit direct de inspectorat.

Actualul director al Şcolii numărul 1 din Piteşti spune că a încercat degeaba să-şi găsească un succesor, în condiţiile în care el nu vrea să participe la concurs.

Ion Miu, directorul Şcolii Generale Nr. 1 Piteşti: „Trebuia să îmi depun dosar de expert, însă mi-a fost ruşine să depun dosarul de expert când am vazut ce personaje au devenit experţi în învăţământ”.

Deşi nimeni nu vrea să fie director nici la alte 24 de şcoli din Argeş, reprezentanţii Inspectoratului şcolar nu-şi fac probleme.

Eugenia Jianu, inspector adjunct al ISJ Argeş : „Există cadre didactice competente şi cu siguranţă vom găsi în unităţile de învăţământ persoane care pot ocupa ulterior funcţia de conducere”.

Aceeaşi soluţie va fi aplicată probabil şi în Iaşi. Concursul pentru postul de director nu a atras niciun candidat, în 40 de şcoli.

Mariana Dinter, directorul Școlii Gimnaziale Carmen Sylva: „Am considerat că timpul este prea scurt pentru a pregăti documente și pentru a mă putea pregăti temeinic pentru acest concurs”.

Şi în Dolj sunt unităţi de învăţământ unde directorul nu va fi desemnat în urma unui concurs.

Lavinia Craioveanu - inspector ISJ Dolj: „Este vorba de Liceul Teoretic Adventist unde nu avem candidaţi si mai sunt 3 şcoli din mediul rural. Şi, de asemenea, sunt foarte multe şcoli unde candidații sunt mulți”.

Una dintre ele e Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti.

Carmen Ștefănescu - directorul Colegiului Național Frații Buzești din Craiova: „Este o şcoală care este printre primele din ţară. Anul acesta am fost pe locul al 3-lea ca medie de admitere în clasa a IX-a. Anul trecut pe primul loc”.

Prin urmare, funcţia de director al liceului a atras cinci candidaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri