Mii de tineri şcoliţi în Occident şi-au deschis afaceri în România

Data publicării:
studente

Tiberiu Mitrea este absolvent al Facultăţii de Marketing şi Afaceri din Aarhus, Danemarca. În ţara lui Hamlet el a învăţat că secretul succesului stă în interacţiunea cu oamenii. Revenit acasă, tânărul a şi început o afacere. El vinde pe Facebook lapte de la ferma părinţilor săi, de lângă Sibiu. 

,,În Danemarca şcoala este de tip project based. Asta însemnă că îţi dă de citit acasă, iar la şcoală lucrezi efectiv pe studii de caz. Practic, am învăţat încă din şcoală cum funcţionează o companie şi cum se dezvoltă”, povesteşte Tiberiu Mitrea.

Iar ce a învăţat printre străini, Tiberiu pune în aplicare cu succes la noi în ţară. Pe urmele lui calcă şi Andrada Geotzem, masterandă la o universitate economică de top din Munchen, Germania.

,,Vreau să am posibilitatea să mă dezvolt cât mai mult profesional. Bineînţeles, ulterior mă interesează şi să deschid o afacere, dacă este cazul. Mai ales ca am studiat un domeniu aferent consumului şi afacerilor", spune Andrada Geotzem.

Potrivit statisticilor, peste 50.000 de tineri studiază la universităţi din străinătate, iar numărul lor creşte constant.

În medie, numai un sfert dintre studenţii plecaţi peste hotare se întorc în ţară după absolvire, spun statisticile. Cei mai mulţi consideră că România nu le oferă perspectivele pe care le merită, mai ales după studii foarte costisitoare.

Tinerii români caută mai ales universităţile din Marea Britanie, SUA, Danemarca, Finlanda şi Olanda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri