Ministerul a publicat modele de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Apoi le-a retras

Data actualizării: Data publicării:
evaluare nationala elevi scoala agerpres_5413476
Foto: Agerpres

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri după-amiază modele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019, cu teste grilă nou-introduse pentru elevii care dau examen anul acesta. În cursul serii, le-a retras.

evaluare nationala elevi scoala agerpres_5413476
Ministerul Educaţiei a publicat miercuri după-amiază modele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019, cu teste grilă nou-introduse pentru elevii care dau examen anul acesta. În cursul serii, le-a retras. FOTO: Agerpres

Președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, a declarat pentru Edupedu.ro că reprezentanții ministerului l-au invitat pentru vineri la discuții la Minister, împreună cu sindicatele din educație și cu reprezentanții elevilor, pe acest subiect.

Nu e prima dată când Ministerul ia în calcul testele grilă pentru examenele naționale.

În anul 2003, subiectele de BAC au fost integral sub formă de test grilă, dar Ministerul Educației a abandonat imediat modelul acela de examen.

Proporția întrebărilor grilă a fost redusă, însă, anul urmator, iar în timp ele au fost abandonate. Ministerul Educației nu a spus care au fost problemele din 2003 de au scos testele grilă, și nici acum nu au prezentat vreun studiu de impact care să fundamenteze decizia de a reveni la ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri