Ministerul Educaţiei: Probele de bacalaureat se vor susţine în prima zi când se vor relua cursurile

Data publicării:
Bacalaureat
Elev care susține bacalaureatul. Foto: Agerpres

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de Bacalaureat care ar fi trebuit date în zilele de luni şi marţi vor fi reprogramate pentru prima zi în care se reiau cursurile, anunţă luni Ministerul Educaţiei Naţionale.

Bacalaureat
FOTO: Agerpres

 

„Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, în municipiul Bucureşti şi în judeţele în care cursurile unităţilor de învăţământ au fost suspendate începând de astăzi, 26 februarie 2018, prin deciziile comitetelor judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sau ale consiliilor de administraţie ale inspectoratelor şcolare, probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi/sau digitale din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a căror susţinere a fost aprobată de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru zilele de 26 şi/sau 27, se reprogramează pentru prima zi în care se reiau cursurile”, anunţă luni MEN.

Probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de Bacalaureat au fost date în perioada 12-22 februarie, însă calendarul a fost prelungit pentru elevii aflaţi în situaţii excepţionale, motivate prin documente transmise Comisiei Naţionale de Bacalaureat de către Comisiile judeţene sau Comisia de bacalaureat a Capitalei.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat duminică, în cadrul unui comandament de vreme rea, că şcolile vor rămâne închise luni şi marţi, în urma codului portocaliu de frig şi viscol emis de ANM. Ea a adăugat că o interesează mai puţin criticile care îi vor fi aduse după anunţarea acestei măsuri.

"În primul rând ne interesează viaţa cetăţenilor şi sănătatea acestora şi mai puţin anumite critici care ar putea izvorî din măsurile pe care le vom lua. Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenţie. Prefer să se spună că am fost uşor-uşor prea alertaţi decât să numărăm victime", a spus Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri