Ministerul Educaţiei: Statul va finanţa participarea elevilor români la concursul „NASA Space Settlement”

Data publicării:
NASA

 

(FOTO http://settlement.arc.nasa.gov/)

Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.

„Guvernul României încurajează participarea tinerilor români la prestigiosul concurs organizat sub egida NASA şi sprijină performanţa elevilor şi a profesorilor care promovează România pe plan internaţional”, potrivit sursei citate.

Digi24 a relatat despre elevii care anul acesta au reuşit să aducă acasă şase premii NASA.

Tinerii de la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti au proiectat casele viitorului... în spaţiu! Au plecat de la ideea că peste sute de ani Pământul va fi suprapopulat şi că noile generaţii vor fi nevoite să locuiască pe o altă planetă.

Tinerii au proiectat o staţie spaţială pe care ar putea să trăiască 1000 de oameni, în aceleaşi condiţii ca pe Pământ.

Micii inventatori au luat în calcul totul. Apa este reciclată în proporţie de 99 la sută, energia ar fi produsă printr-o centrală nucleară, iar locuitorii cartierului spaţial ar putea face şi agricultură.

Elevii ar trebui să-şi ridice premiile din Los Angeles. Ca să ajungă acolo, au nevoie de bani şi anunţau că îşi caută un sponsor pentru că statul nu le dă niciun ajutor.

Biletul pentru o singură persoană costă 800 de euro şi ar trebui cumpărat până la 1 mai. Ceremoniile de premiere sunt programate între 14 şi 18 mai.

Rezultatele concursului din acest an AICI

Şi elevii de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” au primit 77 de premii de la NASA.

Asta în timp ce participanţii din Statele Unite au primit de zece ori mai puţine.

Este al unsprezecelea an consecutiv în care elevii Colegiului Mircea cel Bătrân dinConstanţa sunt remarcaţi la NASA. De fiecare dată au primit premii la concursul de Proiecte spaţiale, însă niciodată atât de multe - 77, dintre care 11 premii I. Juriul american a fost impresionat de ideea staţiei Hellios de pe Marte.

Noi am vrut să facem un prim pas către colonizarea în Marte, am introdus şi idei, cum am putea să facem, să Terra-formăm planeta, adică cum să o facem locuibilă fără condiţii, fără aparatură”, a spus Andreea Diana Catană, una dintre elevele premiate de NASA.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri