Ministrul de Interne vrea ca jandarmii și polițiștii să supravegheze școlile permanent

Data publicării:
perchezitii -Mediafax Foto-Razvan Chirita-3

El a precizat că elaborarea acestui plan, care presupune supravegherea inclusiv pe parcursul nopţii a şcolilor şi grădiniţelor, a început în urmă cu trei zile, dar că probleme vor mai apărea, deoarece Jandarmeria şi Poliţia nu intră în interiorul şcolii.

Anunţul ministrului de Interne a fost prezentat după ce premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Educaţiei că a observat apariţia unor noi cazuri de violenţă în şcoli şi i-a cerut să colaboreze cu Ministerul de Interne pentru a rezolva această problemă.

„Am văzut că iarăşi avem cazuri de violenţă în şcoli, vreau ca, împreună cu ministrul de Interne, să vă uitaţi foarte atent să vedem ce se întâmplă. Este vorba, sigur, şi de accidente, dar nu s-au mai întâmplat lucruri rele în ultimul timp şi nu ne-am mai preocupat la fel de mult, ori este un fenomen care nu cred că se stinge vreodată. Vreau să-l analizaţi împreună cu ministrul de Interne şi, dacă e nevoie din nou de măsuri cât mai dure în acest sens, vă rog să veniţi şi să le luăm”, i-a spus Victor Ponta ministrului Educaţiei.

El a apreciat că violenţa în şcoli este cea mai mare problemă şi reprezintă un fenomen, dar a arătat că nu vrea ca România să ajungă „ca în America, să ne trezim că sunt omorâţi copiii în şcoli”.

„Vreau să ştiu când ne trimitem copiii la şcoală că nu ni-i omoară nimeni şi nu ni-i bate nimeni. Sigur, după aia să şi înveţe, dar primul lucru să ştim că se întorc sănătoşi acasă”, a completat premierul.

Citiți și:

Un elev din București a fost înjunghiat la școală

Încă un elev din Capitală a fost înjunghiat de un coleg de liceu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri