Ministrul Pop a felicitat telefonic o altă persoană decât cea pe care a numit-o șef la IŞJ Arad

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop
Foto: Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a sunat-o personal pe directoarea unui liceu important din Arad, Maria Paşcalău, ca să o felicite pentru numirea prin delegare la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), însă, marţi dimineaţă, a emis un ordin prin care o altă persoană, respectiv inspectorul şcolar general adjunct Anca Stoenescu, primeşte atribuţiile de conducere până la organizarea concursului de ocupare a postului. Maria Paşcalău, al cărei nume fusese singurul vehiculat pentru acest post, s-a declarat suprinsă când a aflat că ministrul Liviu Pop s-a răzgândit.

Ministrul Educaţiei a transmis, marţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad un ordin prin care a delegat atribuţiile de conducere a instituţiei inspectorului general şcolar adjunct Anca Stoenescu, „până la organizarea concursului, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice”.

Acest ordin i-a luat prin susprindere pe majoritatea reprezentanţilor ISJ Arad, pentru că, după revocarea şefului instituţiei, Claudius Mladin, informaţiile primite de la Minister o indicau pe Maria Paşcalău, directorul Liceului Naţional de Informatică Arad, pentru preluarea atribuţiilor de conducere.

Maria Paşcalău a declarat, marţi, pentru News.ro, că ministrul Liviu Pop o sunase personal, vineri seară, să o felicite pentru numirea pe funcţie şi spune că a aflat cu surprindere că marţi dimineaţă ordinul fusese semnat pentru o altă persoană.

„Când mă sunase ministrul, vineri seară, eram încă la şcoală, pentru a finaliza pregătirile pentru începerea anului şcolar. M-a întrebat ce fac şi m-a felicitat pentru delegarea atribuţiilor de inspector general şcolar. Nu ştiu ce s-a întâmplat ulterior… Eu nu am cerut şi nu am dat de înţeles că doresc să fiu la conducerea Inspectoratului Şcolar, dar este drept că iniţial doar numele meu a fost în discuţii. Se pare că de vineri până astăzi (marţi – n.r.) s-a schimbat ceva. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă, dacă pot să ajut cu ceva învăţământul arădean, o voi face cu drag, însă, se pare că locul meu este la Liceul Naţional de Informatică, unde am ocupat postul de director prin concurs şi unde ştiu foarte bine ce am de făcut”, a declarat Paşcalău, care în trecut a mai fost inspector general şcolar.

Anca Stoenescu, cea care a preluat conducerea ISJ, este consilier local în Arad din partea PSD, dar deţinea şi funcţia de inspector şcolar general adjunct din luna mai 2017.

Conform unor surse din cadrul PSD Arad, ministrul Educaţiei şi-a schimbat decizia privind persoana delegată în fruntea ISJ Arad, luni, la solicitarea unor lideri ai PSD Arad.

Anca Stoenescu a declarat, marţi, pentru News.ro, că şi-a preluat deja sarcinile şi a dat asigurări că deschiderea anului şcolar va avea loc fără probleme în toate unităţile de învăţământ din  judeţ.

„În ultima perioadă am efectuat, împreună cu Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică, verificări în şcolile din municipiu şi judeţ şi am discutat, atât cu directorii noi pe funcţii, cât şi cu cei vechi despre deschiderea anului şcolar. Cu toţii mi-au dat asigurări că nu sunt probleme. Nu avem şcoli care să nu fie funcţionale, există doar unele situaţii în care lucrările de reparaţii şi igienizări efectuate peste vară nu s-au finalizat la data controalelor, dar primarii ne-au dat asigurări că acestea se vor încheia înainte de 11 septembrie”, a spus Stoenescu.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu.

Unii dintre ei, între care şi Claudius Mladin, de la Arad, au anunţat că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri