Ministrul Educației, despre etapa specială a Evaluării Naționale: Toți copiii au șanse egale

Data publicării:
monica-anisie-inquam-ganea (8)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Etapa specială a Evaluării Naţionale, pentru elevii  cu probleme de sănătate, care se va desfășura începând din 29 iunie, are scopul de a da şanse egale tuturor copiilor, afirmă ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"Scopul organizării acestei etape speciale este tocmai acela de a da şanse egale tuturor copiilor. Vreau să precizez că această etapă specială se va organiza înaintea repartiţiei computerizate care se va realiza în data de 10 iulie. Prin urmare, toţi copiii absolvenţi de clasa a VIII-a au şanse egale pentru a participa la Evaluarea naţională", a declata Monica Anisie dumincă, potrivit Agerpres.

Etapa specială din 29 iunie - 1 iulie este destinată numai copiilor bolnavi sau celor care se află în izolare sau carantină, precum şi celor care la triajul epidemiologic au peste 37,3 temperatura corporală, a amintit Anisie.

Evaluarea naţională începe luni cu proba la Limba şi Literatura Română, iar accesul în centrul de examen se va face până la ora 8,30. La poartă vor fi cadre medicale, care vor face triajul epidemiologic.

"Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei ori acel procedeu", a afirmat Anisie.

La Evaluarea naţională s-au înscris, potrivit ministrului, peste 172.532 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a, iar testele vor avea loc în peste 4.253 de centre de examen. Peste 75.000 de profesori participă la prima etapă a examenului, a precizat ministrul.

"Există peste 900 de elevi care susţin Evaluarea naţională în condiţii speciale, conform procedurii privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe", a menţionat Monica Anisie.

Anul acesta, a punctat ea, toate lucrările vor fi evaluate în alt judeţ decât cel din care este elevul.

Marţi, este programată proba la Matematică, iar pe 18 iunie cea la Limba şi Literatura Maternă, unde s-au înscris peste 10.000 de elevi.

Pe 22 iunie vor fi afişate primele rezultate, iar pe 29 iunie va fi organizată a doua etapă.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri