Ministrul Educaţiei: Este momentul să ne întrebăm serios până unde mergem cu "experimentele"

Data publicării:
MIN CURAJ agerpres

 

Foto Agerpres

Potrivit ministrului, aceste rezultate dau un semnal de alarmă în plus. „Cred că este momentul să ne întrebăm serios până unde mergem cu experimentele”, afirmă Adrian Curaj.

„Am centralizat datele la simularea de la Bacalaureat, pentru elevii de clasa a XI-a și a XII-a. Anul acesta, procentul de promovabilitate pentru elevii de clasa a XII-a este de 38,39%, relativ similar cu cel al ratei de promovabilitate de anul trecut - 38,77%. Pentru elevii de clasa a XI-a, rata de promovare este de 25,76%, în scădere cu 3 procente comparativ cu 2015- 28,51%.

Aceste rezultate dau un semnal de alarmă în plus. Ceea ce vedem astăzi nu este decât rezultatul politicilor fără continuitate, al veșnicelor schimbări la care elevi și profesori au fost parte.

Am avut rezultatele la Evaluarea națională, acum pe cele de la Bacalaureat. Cred că este momentul să ne întrebăm serios până unde mergem cu ”experimentele” și de unde începem să construim, fără patimi și orgolii. La mijloc nu sunt doar elevii ori profesorii, cum s-ar putea crede. E vorba de noi toți, ca societate, și de cum ne proiectăm viitorul, prin deciziile de azi”.

Peste 60 la sută din elevi nu au luat media şase, care le dă diploma. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezultatele celor 231.958 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a, care au participat la toate probele simulării naţionale a examenului de Bacalaureat 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri