Ministrul Educației: Nu văd care e problema să te duci la școală cu flori sau cu un cadou simbolic de 8 Martie

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb-1

Remus Pricopie / Foto: Mediafax

Ministrul a spus că îşi aduce aminte cu plăcere de copilărie când, elev fiind, avea „ghiozdanul plin de mărţişoare” pentru colege şi profesoare.

„Am 44 de ani, astăzi sunt părinte şi profesor, dar am fost şi eu elev şi mi-aduc aminte că mă duceam cu bucurie la şcoală de 1 Martie cu ghiozdanul plin de mărţişoare pe care le ofeream doamnelor profesoare şi colegelor mele. Eu cred că e o tradiţie şi un spirit pe care trebuie să le păstrăm şi să nu deturnăm cu un exemplu negativ sensul acestei zile şi sensul zilei de 8 Martie, care este unul special şi cred că trebuie să îl respectăm”, a afirmat ministrul.

„Nu văd care este problema să te duci cu un buchet de flori sau cu un cadou simbolic, atenţie simbolic, şi nu să transformăm acest moment - lucru care oricum nu cred că se întâmplă, dacă e să vorbim de sistem - într-o zi de mituire. E chiar un cuvânt urât pe care îl asociem unei zile şi unui moment frumos”, a declarat Remus Pricopie, potrivit Mediafax.

El consideră că „dacă unii dintre angajaţi nu respectă legea, ca la Şcoala nr. 10 din Bucureşti”, nu înseamnă că este o situaţie generalizată.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit, sâmbătă, la Bistriţa, cu directorii de şcoli din judeţ, iar vineri seară a avut o întâlnire cu mediul de afaceri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri