Ministrul educației: Voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor

Data actualizării: Data publicării:
180910_tabla burete PACHET_SCOALA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro, că va solicita cu siguranță să se prelungească suspendarea cursurilor dincolo de data de 23 martie, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta de luni starea de urgență în România.

„Cu siguranță voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor, de fapt eu am susținut în comitetul de urgență în mod special să se precizeze în hotărâre posibilitatea de prelungire, pentru că nu știam evoluția și era mai bine să fim acoperiți. La momentul de față susțin prelungirea pentru că astfel îi protejăm pe copii”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată pentru cât timp ar putea fi suspendate cursurile, Monica Anisie a spus că „depinde și cât evoluează lucrurile de la o zi la alta. Decizia va fi luată la momentul discuției în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a precizat ministrul educației.

Citiți și: Monica Anisie: De luni, elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor putea asista la lecții transmise de Televiziunea Română

Premierul Ludovic Orban a anunțat la 9 martie decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

Ulterior, și instituțiile de învățământ superior au anunțat măsuri similare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri