Ministrul Pop vrea să interzică telefoanele mobile în școli

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop agerpres_10015843
Conferinţă de presă susţinută de ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop prilejuită de afişarea primelor rezultate din cadrul sesiunii iunie-iulie 2017 a examenului naţional de Bacalaureat

Prezent, miercuri, la lucrările Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, la Buzău, ministrul Educației, Liviu Pop, a spus că intenționează să facă modificările necesare pentru ca telefoanele mobile să nu mai fie permise în sălile de curs.

liviu pop agerpres_10015843
Sursă foto: Agerpres

Potrivit ministrului Educației, telefoanele mobile ar urma să fie lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a vorbit la Buzău şi despre desfiinţarea noţiunii de elev de serviciu, reiterând ideea lansată recent într-o vizită la Sibiu. Pop a spus că oricine altcineva se poate ocupa de paza în şcoală, nu un elev care în timpul în care este de serviciu este privat de actul educaţional

„Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare si functionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală ”, a mai spus Ministrul Liviu Pop.

La evenimentul de la Buzău a participat, alături de ministrul Liviu Pop, şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri