Mircea Dumitru: "Așteptăm verdictul pentru plagiatul lui Petre Tobă în luna august"

Data publicării:
ministrul educatiei mircea dumitru-3

"Comisia de specialitate tehnică o studiază (teza de doctorat — n.r.), iar în cursul lunii august așteptăm verdictul", a spus Dumitru, citat de Agerpres.

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, a fost trimisă spre studiul CNATDCU în luna iunie, iar Comisia de specialitate a Consiliului care verifică integritatea academică a întârziat un verdict.

Practic, în interiorul termenului legal pe care comisia îl avea la dispoziție, membrii acesteia s-au întrunit o singură dată, când și-au declinat competența, declarându-se fie în conflict de interese, fie în stare de incompatibilitate.

În urmă cu o săptămână, membrii Comisiilor care au întârziat verdictele mai multor doctorate suspectate de plagiat, între care se află și cele coordonate de Gabriel Oprea, au fost fie schimbați, fie au fost aduși experți din afară.

Procedural, o comisie, care se formează din circa trei membri pentru analizarea unei suspiciuni de plagiat, are la dispoziție un termen de 30 de zile.

Ministrul Educației a declarat, recent, că, în cazul în care se va dovedi că ministrul de Interne, Petre Tobă, se face vinovat de plagiat, se așteaptă ca acesta să demisioneze din Guvern. În caz contrar, a mai arătat Mircea Dumitru, el însuși se va retrage din fruntea ministerului Educației.

La momentul numirii în funcție a lui Mircea Dumitru, premierul Cioloș a spus că principalul criteriu pe care l-a avut în vedere în schimbarea ministrului Adrian Curaj cu rectorul Universității din București a fost întârzierea în oferirea verdictelor de plagiat de care au fost acuzați mai mulți politicieni cu funcții înalte în stat. Despre Mircea Dumitru, premierul a spus că este hotărât să elimine impostura plagiatelor din viața academică.

Ministrul Educației a participat marți la deschiderea Forumului Organizațiilor Studențești din România, care a avut loc la Universitatea Dunărea de Jos din Galați și la care au fost prezenți peste 350 de studenți din 17 centre universitare din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri