Miting pentru susținerea profesorului de matematică de la Colegiul „Tudor Vianu”

Data publicării:
miting

Elevii s-au strâns la orele prânzului în faţa colegiului Tudor Vianu pentru a-l susţine pe profesorul de matematică Severius Moldoveanu.

„S-a facut o nedreptate. Eu am fost elevul care l-am întrebat pe domnul profesor câte puncte din oficiu vom avea la teză și a zis că vom primi un punct din oficiu dacă ne târâm din genunchi de la noi din bancă la catedră. În glumă, adică toata clasa râdea, dânsul râdea”, spune un elev de la Colegiul „Tudor Vianu”.

„Gluma a fost preluată de cealaltă clasă ș unul dintre elevi a îngenuncheat. Domnul profesor i-a spus clar: te rog, ridică-te!”, a adăugat alt elev.

Şi părinţii unor elevi sunt de partea dascălului.

Mai mulţi adolescenţi au semnat o declaraţie de susţinere a profesorului de matematică, pe care spun că o vor depune la secretariatul liceului.

Sunt însă şi părinţi care cred că acuzaţiile aduse profesorului sunt reale.

Până la această oră, nici profesorul Severius Moldoveanu, nici conducerea liceului Tudor Vianu nu au avut o reacţie. Cazul este cercetat şi de corpul de control al ministrului Educaţiei, şi de Inspectoratul Şcolar din Capitală.


În fața liceului s-au adunat aproximativ 20, poate 30 de persoane, sunt elevi, părinți dar și absolvenți ai instituției de învățământ. Cu toții spun că acest incident este neadevărat.

Unul dintre elevi a venit cu un tabel, pentru ca fiecare dintre cei prezenți să semneze pentru a fi înaintat un memoriu către ministerul Educației, către Inspectoratul Școlar din capitală și către conducerea liceului. În acest document ei arată că nu sunt de acord cu ce se spune, iar profesorul în cauză nu ar fi capabil de un asemenea gest.

Unul dintre mesajele pe care tinerii vor să-l transmită tuturor este că acest colegiu este unul de top, iar o astfel de practică nici nu poate fi luată în discuție.

Elevii spun că este vorba despre un profesor care dincolo de pregătirea profesională are și talentul de a le da sfaturi de viață și din acest motiv au venit în fața liceului în număr mare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri