Negocieri pentru cadourile de Crăciun la școala numărul 49

Data publicării:
bani lei salarii-17

Părinții unor elevi de la școala 49 din București se plâng că profesorii cer anual sute de lei, pentru fondul școlii, cărți, cadouri de sărbători pentru cadrele didactice. Acuzațiile vin de la una dintre mame, care a refuzat să plătească.  

Sesizările au venit din partea unei mame care a avut acces la mailuri şi la discuții între părinți despre strângerea unor sume de bani pentru sărbătorile de iarnă.

Este vorba despre sume cuprinse între 50 și 150 de lei, care au iscat discuții în contradictoriu. Unii părinți refuzau să dea sume mai mari, alții spuneau „că ținând cont că e vorba despre doamna directoare și profesori care îi învață mai multe materii pe copii, suma de 150 de lei merită pusă, pentru a fi cumpărate cadouri”.

Unii respingeau ideea. 

Reporterii Digi24 au încercat să discute cu părinții. Sunt două tabere – o parte au refuzat să spună dacă au fost strânși bani, alții au negat categoric. S-a discutat cu directorul adjunct al școlii, care părea să știe despre ce este vorba și care a îndrumat echipa către Inspectoratul şcolar, motivând că nu mai are voie să facă declarații în fața presei.

(unul dintre mailurile trimise de părinţi)

Mama care a făcut sesizarea spune că s-a săturat să cotizeze tot timpul la fondul clasei, la cel al școlii și la strângerile de bani pentru Sfântul Nicolae și Crăciun.

Iată mesajul trimis de mamă pe adresa de mail a Digi24: „Sunt părintele unui copil de la școala generală nr.49. Nu mai suport gândul că de fiecare dată sunt nevoită să dau bani pentru fondul clasei, fondul școlii, cărți auxiliare, cretă, plastelină, etc... Este al doilea an în scoala asta, școală în care de altfel este un fel de bazar pentru edituri, fotografi, firme de turism, ș.a.m.d... Este considerată o școală de fițe, unde nu toți au acces, de altfel dimineața se blochează efectiv Vatra Luminoasă în dreptul școlii, de limuzinele părinților sau ale șoferilor angajați care aduc copiii la școală. Nu mai vorbesc de transferuri.. din moment ce vin copii din Băneasa, Pipera. etc... dacă s-ar lua la puricat dosarele de înscriere, s-ar descoperi o groaza de "probleme". Acum, la modă este să nu mai ceară direct profesorul.. sunt câteva "mame de bine" care sar cu propunerile... Bineînțeles, copiii lor beneficiază de altă atenție.. restu' se pregătesc pentru a urma mulți ani de meditații... Eventual cu aceeași învățătoare... sau profesori.. că se dau de la unii la alții... Și taberele și excursiile "propuse" de învățători, profesori... unde, cu cât sunt mai mulți care merg, cu atât e mai ieftin sau gratuit pentru cadrul didactic care "aranjează" totul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri