Note mari, umflate de subiecte uşoare. Examenul la matematică a urcat cu 60 de sutimi media de admitere la liceu

Data publicării:
bacalaureat mediafax

La Liceul "Jean Monet" din Capitală, ultima medie de admitere a fost în acest an mai mare cu 60 de sutimi faţă de anul trecut: 9,53 la ştiintele naturii. Peste trei sferturi dintre viitorii elevi de liceu au media peste 9.

„La limba română, de exemplu, subiectele au fost de un grad de dificultate mai mare faţă de anul trecut. După părerea mea, care sunt profesor de limba română, echilibrul a fost păstrat în dificultatea subiectelor”, este părerea Dianei Răducanu, director adjunct la Liceul "Jean Monet".

Însă nu aşa arată şi rezultatele centralizate la Inspectoratul Şcolar. În acest an au fost cu peste 2.000 de candidaţi mai mulţi faţă de anul trecut care au obţinut note peste 9 la matematică. La fel s-a întâmplat şi la celelalte discipline.

„La limba română anul acesta am avut 160 de note de 10, iar la matematică 1.286 de note de 10. Numărul notelor de 10 este crescut, dublu faţă de anul anterior la matematică, celelalte fiind în parametri normali”, a declarat inspectorul şcolar general Cobstantin Trăistaru.

Dar, mediile foarte mari de admitere la liceu nu îi ajută pe elevi să răspundă cerinţelor ridicate din timpul celor patru ani de studiu. O spun chiar directorii şcolilor de top.

„Am constatat că din elevii admişi la colegiul nostru în decursul anilor, 15-20 la sută dintre ei au într-adevăr note mai mari decât reflectă realitatea cunoştinţelor pe care le obţin în gimnaziu”, spune George Cazacu, directorul Colegiului "Sfântul Sava".

În acest an, chiar şi la liceele slab cotate ultima medie de admitere este mult mai mare faţă de anul trecut. La Colegiul Tehnic "Petru Maior", de exemplu, ultima medie de intrare la filologie este 7,97, cu 75 de sutimi mai mare decât cea de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri