O fetiță care a luat inițial 6 la matematică a făcut un șoc, părinții s-au speriat că a făcut semipareză. La recorectare a primit 10

Data actualizării: Data publicării:
Evaluarea Națională 2021, proba la matematică
Evaluarea Națională 2021. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

O fetiță din Gorj a suferit un șoc după ce a văzut că a luat nota 6 la proba de Matematică la Evaluarea Națională. Părinții i-au dat calmante și s-au speriat că face semipareză. Directorul școlii unde învață fetița, considerată una dintre cei mai buni elevi din localitate, este revoltat și spune că după o astfel de greșeală , profesorii corectori ar trebui dați afară din învățământ.

Eleva este una dintre cei doi elevi din Gorj ale căror lucrări la matematică au fost recorectate și au fost notate cu note mult mai mari decât cele inițiale.

Astfel, fata a primit nota 6, iar după recorectare a luat 10. La limba română obținuse nota 9.80. Un coleg al ei a primit la Matematică 2.20, iar după recorectare nota i-a fost crescută la 7.90.

Cei doi sunt din localitatea Bălteni.

Directorul Liceului Bălteni, căruia îi este arondată Școala din satul Peșteana Jiu, Constantin Deaconescu, a declarat pentru presa locală că fetița a avut nevoie de calmante din cauza șocului suferit. Părinții s-au temut că începuse să aibă o semipareză la gură, a spus Constantin Deaconescu.

Profesorul a fost revoltat de o asemenea situație și spune că greșeala este de neacceptat, iar părinții copiilor intenționează să depună o petiție la Ministerul Educației.

Lucrările copiilor au fost corectate de profesori din Dolj. 

Citiți și:

Un elev care a luat 6 la matematică a primit 10 după recorectare. Radu Gologan: Este incredibil. E o problemă mare

Rezultatele Evaluării Naționale sunt o sursă de frustrări și revoltă pentru multi copii și părinți. Cu toții se întreabă care este motivul pentru care unii elevi au primit note mărite chiar și cu 4 puncte în urma contestațiilor.

Un elev din Sectorul 5 a înaintat cu peste două mii de poziții în clasamentul din București în urma contestaţiei.

La Brașov, părinții au fost suprinşi de diferențe de peste 3 puncte obținute de absolvenții care au făcut contestații. 14 lucrări au fost admise cu o notă mai mare cu peste un punct față de cea de la evaluarea inițială.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării spun că nu mai pot modifica notele finale de anul acesta, dar au în plan pregătirea mai bună a cadrelor didactice care verifică lucrările.

Luminita Barcari, secretar de stat, Ministerul Educației: Putem să reevaluăm lucrările în urma unor petiții, dar nota copiilor nu se schimbă, nu e prevazută în metodologie o astfel de situație. Trebuie să recunoaștem că în fiecare an apar astfel de situații și de aceea, comisiile județene, cât și comisia națională pot decide reevaluarea națională. Ideea este că la Limba Română exista și un grad de subiectivism al evaluatorului, ne gândim că ar trebui o formare mult mai serioasă pentru cadrele didactice, probabil că foarte mulți au venit pentru prima dată la evaluarea lucrărilor. Neavând experiență, probabil se pot face și greșeli, dar noi trebuie să luăm masuri. Am înțeles că la Brașov. Bănuiesc că la evaluarea inițială au uitat să ia în calcul anumite aspecte din lucrare. E de luat în calcul și o greșeală de trecere a notei în aplicația electronică.

Redactare Georgiana Marina

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri