O învăţătoare a ridicat o şcoală în curtea casei sale

Data publicării:
abecedar

Soţul femeii a fost cel care a amenajat noua construcţie pentru ca patru elevi să poată învăţa în siguranţă.

Patru elevi din satul sucevean Dîrmoxa au acum unde merge la cursuri datorită învăţătoarei lor care le-a construit o sală de clasă pe locul unde intenţiona să-şi ridice o bucătărie de vară. Ionela Păcurariu i-a ţinut pe copii în sufrageria ei până a intrat în concediu de maternitate pentru că şcoala din sat este într-o stare avansată de degradare.

Ionela Păcuraru, învăţătoare: „Dacă tot i-am luat până acum acasă, cum am putea să-i întoarcem din nou la şcoală, tot în frig, tot în acelaşi risc? Am reuşit sa facem cât se vede”.

Sala de clasă nu este gata încă, mai trebuie făcută instalaţia electrică, baia şi câteva finisaje dar oferă acum condiţii mai bune decât multe şcoli din mediul rural.

„Nu se putea învăţa aici pentru că frigul este de nedescris, mai frig decât afară aş putea spune, pereţii după cum se observă încep să cadă, sobele stau pe o parte”, spune Ionela Păcurariu despre vechea şcoală.

Cele mai fericite sunt însă elevele care învaţă aici.

„Aici este mai bine pentru că este mai cald”

„Era foarte urât, era frig în fiecare zi şi vara, şi iarna, şi primăvara”

„Fetele, când învăţau acolo, numai răcite stăteau, aicea nu avem treabă, uite nu-s răcite”, spune şi unul dintre părinţi.

Cea mai apropiată şcoală este la Brăşteni, în centrul oraşului de care aparţine satul Dîrmoxa. Naveta până acolo ar fi chinuitoare în condiţiile în care drumul este aproape impracticabil. Pe lângă cele patru fete, la Dîrmoxa mai sunt 12 copii mai mici care vor intra anul viitor la şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri