Olimpiada Internaţională de Informatică. Românii au câştigat două medalii de aur, una de argint şi una de bronz

Data publicării:
calculator mediafax-3

Elevii români au câştigat două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Brisbane, în Australia, la care au participat 304 concurenţi din 81 de ţări, a anunţat, vineri, Ministerul Educaţiei.

Multiplu medaliat internaţional, Rareş Darius Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa, şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Laureat cu argint anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "C. D. Loga" din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a câştigat medalia de bronz.

Olimpiada Internaţională de Informatică, ediţia a XXV-a, s-a desfăşurat la Brisbane, în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări, a precizat Ministerul Educaţiei.

Olimpicii români revin în ţară duminică, 14 iulie, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în jurul orei 13.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri