Olimpică la puterea a treia. O elevă din Băileşti s-a calificat la trei olimpiade naţionale

Data publicării:
olimpica

Elisa Bănică este în clasa a IX-a la Liceul „Mihai Viteazul" din Băilești, specializarea ştiinţele naturii. Este printre cei mai buni elevi din ţară - s-a calificat fără probleme în fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică, fizică și biologie.

Elisa Bănică: „În anii trecuţi am participat la olimpiadele naţionale şi îmi doream să ajung la această performanţă şi iată că am reuşit. Dar nu mă aşteptam chiar la toate trei. Mă gândeam la una, cel mult două”.

Cristina Bănică, mama elevei: „Se poate face performanţă şi într-un oraş aşa mic cum este Băileştiul, dacă este un copil bun şi a întâlnit la liceu profesori de calitate”.

Gabriel Tica, directorul Liceului „Mihai Viteazul” Băileşti: „Este un copil deosebit, o cunoşteam încă din şcoala gimnazială”.

Daniela Beldea, profesor matematică: „Mă întâlnesc cu eleva în afara programului şi lucrăm mai mult decât ce este în programă”.

Olimpiadele naţionale vor avea loc luna viitoare. Elisa va putea merge însă doar la două testări, pentru că datele de concurs se suprapun. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri