OLIMPICI. Cristian Vulpe, olimpic internațional la filosofie înainte să învețe materia la școală

Data publicării:
cristian vulpe

Cristian Vulpe este elev al Colegiului Naţional „Silvania" din Zalău şi a fost preocupat de filosofia antică din primii ani de liceu. Deşi nu a studiat încă materia care apare abia în programa pentru clasa a XII-a, Cristian a fost cu un pas înaintea colegilor săi. Mai mult, a demonstrat că este cel mai bun dintre toţi cei 90 de participanţi veniţi din peste 40 de ţări la Olimpiada Internaţională de Filosofie desfăşurată în Villnius, Lituania.

Filosofia mi-a stârnit interesul, m-au preocupat întrebările pe care şi le pune obiectul de studiu, m-a fascinat intelectual. A început ca un interes oarecare, am fost preocupat de o grămadă de întrebări şi după care am încercat să le centralizez, să le dau o anumită formă”, spune Cristian Vulpe.

Meritul lui Cristian a fost cu atât mai mare, cu cât el s-a pregătit singur pentru olimpiada internaţională.

Cel mai important lucru pe care l-am făcut a fost să-mi acumulez o serie mare de materiale informaţionale, din disciplina filosofiei, după care am reuşit să-mi organizez timpul încât să citesc ceea ce vreau, ceea ce am simţit că este necesar. Tot ce am făcut a fost din plăcere, adică din necesitatea mea personală”, mai spune olimpicul.

Cristian vrea să studieze la o universitate din Marea Britanie. Consideră că România nu e ţara unde filosofii ca el să poată avea un loc de muncă bine plătit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri