Sari la conținut

Olimpicii români au obţinut patru medalii la Turneul internaţional de informatică din Bulgaria

Foto: MEDIAFAX FOTO

Medalia de aur a fost cucerită de Adrian-Cătălin Badea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, participant în secţiunea de juniori a competiţiei. Medalia de argint i-a revenit lui Rareş - Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa-Năsăud, iar medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Alexandru Velea (clasa a XI-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) şi Andrei Heidelbacher (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara).

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 21 - 23 noiembrie, fiind la cea de-a V-a ediţie în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor bulgare de informatică), se arată în comunicatul citat de Mediafax.

La concurs au participat echipe naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia. Din România, pe lângă lotul olimpic, au luat startul şi echipe reprezentând Liceul Internaţional de Informatică, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” şi Liceul Teoretic „Spiru Haret”, din Capitală, alături de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel.