Paradox într-o comună din Vaslui: într-o şcoală mică se învaţă în trei schimburi, alta e în construcţie de 10 ani

Data publicării:
scoala elevi

Elevii din comuna Bogdăneşti, din Vaslui, se înghesuie într-o şcoală veche ale cărei săli sunt atât de mici încât nu încap în ele mai mult de 20 de copii. Primii care vin la cursuri sunt cei din clasele mici, până la a IV-a. În tura a doua intră cei din clasele a V-a şi a VI-a, pentru ca ziua să o încheie elevii mai mari, din clasele a VII-a şi a VIII-a.

„Spaţiul unei săli de clasă este mult mai mic decât normele pe care ar trebui să le aibă o sală de clasă normală. În schimb, sunt clase cu un efectiv mult mai mare”, spune învăţătorul Laurenţiu Popa.

„Într-adevăr, din lipsa spaţiului şcoala de la Bogdăneşti este nevoită să înveţe în spaţiul pe care îl are şi în trei schimburi. De aceea programul pentru clasele V - VIII se duce până aproape de ora 20.00”, afirmă Doru Balan, inspector general adjunct ISJ Vaslui.

La câteva sute de metri depărtare se află noua şcoală din comună. Este în construcţie de 10 ani şi a costat până acum 1,2 milioane de lei. Mai este nevoie de 300.000 de lei ca să-i poată primi pe şcolari.

Autorităţile locale spun că banii pentru finalizarea şcolii trebuie alocaţi de Ministerul Educaţiei şi că au promisiuni că fondurile vor veni până în toamnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri