Părinţii cer suspendarea învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti acuzată că a cerut bani şi cadouri

Data publicării:
invatatoare-1

Părinţii cer suspendarea învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 Maria Rosetti din Capitală, pe care o acuză că le-a cerut bani şi cadouri. Cadrul didactic continuă să se apere şi spune că înregistrarea pe care au difuzat-o familiile este scoasă din context.

Dana Blându, învăţătoare la Şcoala nr. 10 Maria Rosetti din Bucureşti. Foto: Digi24

Am hotărât să cerem suspendarea învăţătoarei”, a declarat una dintre mame. A fost decizia luată de majoritatea părinţilor la finalul unei şedinţe convocate miercuri de conducerea şcolii. Au existat însă şi câţiva care s-au plasat de cealaltă parte a baricadei, alături de învăţătoare: „Concret, eu nu am nimic să îi reproşez, nici eu, nici soţia”, afirmă tatăl unui elev. „Nu a cerut bani. Deci, din ce ştiu eu, nu s-au cerut bani”, întăreşte o mamă.

Casierul clasei susţine şi el versiunea învăţătoarei Dana Blându: „Toată lumea prezentă la şedinţă a fost de acord ca noi să organizăm ceva pentru copii şi să vină Moş Crăciun la şcoală.

Cadrul didactic şi-a chemat avocaţii să o susţină în faţa conducerii şcolii. Apărătorii dascălului susţin că înregistrarea apărută în presă este scoasă din context: „Reproşurile doamnei Blându erau făcute nu anterior, ci o discuţie provocată de una din mămici după ce serbarea s-a terminat şi, din punctul ei de vedere, se discuta modul în care au fost prezentate darurile”, susţine Maria Vasii, avocata învăţătoarei.

Tot avocaţii spun că plângerea făcută la poliţie nu se referă la fonduri strânse pentru cadouri. „În plângerea pe care am citit-o, am văzut doar afirmaţia că s-au cerut 200 de lei pentru o curăţenie suplimentară, erau (fonduri) adunate de mămici, predate persoanei care asigura curăţenia necesară. (...) Doamna Blându nu avea nici o intermediere în acest proces”, mai spune avocata.

Învăţătoarea Dana Blându este anchetată de inspectorii şcolari şi de conducerea Şcolii nr. 10 după ce un părinte a înregistrat-o şi a făcut publice imaginile în care aceasta le reproşa părinţilor că au dat prea puţini bani pentru cadourile de Crăciun ale profesorilor, secretarelor sau chiar şi ale paznicilor şcolii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri