Părinții de la Școala 10 s-au împărțit în două tabere: unii spun că au dat bani de bunăvoie, alții că li s-au cerut

Data publicării:
bani euro-9

Pentru prima dată de când a început ancheta la Şcoala 10 din Bucureşti, învăţătoarea Dana Blându şi-a chemat avocaţii să o susţină în faţa conducerii. Apărătorii dascălului susţin că înregistrarea apărută în presă, în care învăţătoarea le reproşa părinţilor că nu au strâns bani de cadouri, este scoasă din context.

Reproșurile doamnei Blându erau făcute nu anterior, ci era o discuție provocată de una dintre mămici după ce serbarea s-a terminat și, din punctul ei de vedere, s-a discutat modul în care au fost prezentate darurile”, susține avocatul Maria Văsâi.

Tot avocaţii spun că plângerea făcută la poliţie nu se referă la fonduri strânse pentru cadouri.

În plângerea pe care am citit-o am văzut doar afirmația că s-au cerut 200 de lei pentru o curățenie suplimentară, erau adunate de mămici, predate persoanei care asigura curățenia necesară. Doamna Blându nu avea nicio intermediere în acest proces”, mai spune avocatul.

Între timp, părinţii chemaţi la şcoală pentru audieri s-au împărţit în două tabere. Unul dintre ei, care este şi casierul clasei, spune că nimeni nu i-a forţat pe părinţi să dea bani pentru cadouri.

Toată lumea prezentă la şedinţă a fost de acord ca noi să organizăm ceva pentru copii şi să vină Moș Crăciun la şcoală. Pentru cadourile de Crăciun ale cadrelor didactice sau al personalului administrativ au fost dați în total, pe fiecare părinte, 26,5 lei. Nu consider că s-a dat o spagă şi nu avem de ce să aducem aceste acuze”, precizează părintele care este casierul clasei.

Mama unu alt elev susţine, însă, altceva: „Ni s-au cerut bani, în general, pentru sprijinul educației, în repetate rânduri, nu bani pentru cadouri ci cadouri, iar când am venit cu aceste cadouri s-a exprimat nemulțumirea că nu sunt consistente. În total, de la începutul anului am dat undeva la 600 de lei”.

Învăţătoarea Dana Blându este anchetată de inspectorii şcolari, dar şi de conducere, după ce un părinte a înregistrat-o şi a făcut publice imaginile în care aceasta le reproşa că au dat prea puţini bani pentru cadourile de Crăciun ale profesorilor, secretarelor sau chiar ale paznicilor şcolii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri