Parlamentari pentru o zi. Studenții s-au luat la ceartă în plen

Data publicării:
vlad popovici

S-au jucat de-a parlamentarii şi au ajuns să se certe ca ei. Aproape 150 de studenţi şi elevi au mers la Camera Deputaţilor ca să înţeleagă ce fac aleşii. Au urmat exact programul acestora: lucru în grupuri parlamentare şi comisii, iar duminică s-au adunat în plen, împărţiţi pe partide ca în viaţa reală. Şi tot ca în viaţa reală s-au luat la harţă aproape trei ore şi s-au acuzat reciproc de jocuri de culise.

De dimineaţă, atmosfera părea calmă şi relaxată. Deputaţii de probă şi-au ales şi preşedintele Camerei: Vlad Popovici. Au fost câteva contre politice însă nimic nu prevestea iureşul ce avea să vină.

„Vreau să dovedim că nu suntem o oglindă a actualei clase politice, care se zbate în mocirla mediocrităţii", spunea Vlad Popovici la momentul alegerii. 

Demonstraţia nu le-a reuşit însă. Când să aleagă prim-vicepreşedintele Camerei a început scandalul. Oricât s-au străduit, numărătoarea voturilor nu le-a ieşit. Astfel, au ajuns la concluzia că alegerile au fost fraudate.

„Se votează de două ori. Ne-am uita de două ori în sală, am văzut persoane care au ridicat mâna repetat pentru două persoane de două ori, de ce?!", au acuzat unii studenți.

Până la urmă unul dintre organizatori a urcat la prezidiu şi l-a sfătuit pe preşedinte să convoace o şedinţă cu liderii de grup. Reproşurile au devenit însă şi mai virulente.

Până la urmă, nu se ştie cum, parlamentarii de probă ajung la o concluzie. Şi au declarat un câştigător. Asta nu înseamnă că nemulțumire s-au încheiat. 

După aproape trei ore de certuri, tinerii care au vrut să înveţe ce fac deputaţii au plecat la masă cu gândul să revină pentru dezbaterea legilor dacă le mai rămâne timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri