Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică din Taiwan

Data publicării:
olimpiada-1

 

Medalia de aur la olimpiadă a fost câştigată de bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", care este multiplu medaliat internaţional, fiind câştigătorul medaliilor de aur şi la precedentele două ediţii.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "C. D. Loga" din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca.

"Aş dori să punctez o reuşită majoră a României la această competiţie: Rareş Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depăşind performanţa realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, Rareş este depăşit de doar cinci concurenţi", susţine profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică pentru seniori, citat în comunicatul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri