Performanţă printre ruine. Elevii unui prestigios liceu din Timişoara învaţă într-o şcoală care stă să cadă peste ei

Data publicării:
liceu

Găuri cât pumnul în acoperiş, grinzi care stau să se dărâme, tencuială care cade în fiecare. Astfel arată liceul în care învaţă poate cei mai buni elevi din judeţul Timiş.

„Spaţiul spiritual al şcolii este extrem de valoros, dar spaţiul fizic este la polul opus”, spune Mariea Ştefan, directorul Colegiului Naţional C.D. Loga” din Timişoara.

Din cauza degradării clădirii, incidentele s-au ţinut lanţ şi numai norocul a făcut ca până acum nimeni să nu fie rănit.

„Anul trecut s-a întâmplat să pice tavanul fix pe hol. Noroc că nu au fost elevi, pentru că s-a întâmplat în timpul orelor”, şi-a amintit un elev.

Totul a culminat în vara acestui an, când un candelabru s-a prăbuşit în mijlocul cancelariei. Profesorii au scăpat şi atunci teferi.

Autorităţile responsabile de renovarea clădirii nu au putut însă oferi nici atunci mai mult decât promisiuni.

„Este normal ca primăria să încerce să facă tot ce se poate pentru ca liceul ăsta să funcţioneze în condiţii optime, având în vedere că tradiţia se păstreză până în zilele de azi”, a spus Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei.

Medaliile obţinute de elevii liceului contrastează flagrant cu mediul în care tinerii învaţă. Doar anul acesta, elevii Marius Posa şi Andrei Heidelbacher au obţinut aur, respectiv argint la două competiţii internaţionale. Iar rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost de 99,5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri