Peste 30% din elevii unei clase dintr-o şcoală din Capitală au luat 10 la Matematică la Evaluarea Naţională

Data publicării:
scoala fatada jose marti

 

Foto:scoalajosemarti.ro

Dana Radu este profesoară de Matematică la Şcoală Generală nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti şi diriginte al clasei a VIII-a A. Anul acesta, cum era firesc, elevii ei au trecut prin primul lor examen de amploare, Evaluarea Naţională, iar mai mult de o treime din ei au luat notă 10 la testul de Matematică.

12 din cei 31 de elevi ai clasei ai VIII-a A, clasa de Matematică, au reuşit să obţină notă 10 "curat" la această proba.

Elevii din clasa a VIII-a A povestesc că au muncit mult la clasă şi că orele de Matematică au fost interactive, elevii ieşind la tablă şi răspunzând la întrebări. Iar când fiecare elev participa la oră, învaţă mai repede şi pleacă acasă cu informaţiile mai bine aşezate.

Unii dintre ei spun că au fost motivaţi la ore să iubească această materie pe care, potrivit specializării, au studiat-o intensiv.

"Doamna ne-a explicat tot ce trebuie să ştim. Am învăţat cum să redactăm o problemă, cum să o rezolvăm. A făcut cu noi şi performanţă şi lucruri de baza, aşa am reuşit. Am avut media 9 la matematică în clasa a VIII-a, dar asta nu m-a descurajat pentru că ştiam că acest 9 al meu este de fapt un 10 plus în competiţia deschisă. Îi mulţumesc mult pentru profesionalismul cu care ne-a înconjurat", a spus Marta Marinescu, una dintre elevele sale.

"Lucrează foarte mult cu noi în clasă şi cred că asta este foarte important. E foarte interactivă oră, ieşim foarte mulţi la tablă, trebuie să răspundem foarte mult şi, dacă nu răspundem noi, ne pune ea. Aşa că fiecare participa la oră şi învaţă mult mai repede", povesteşte o altă elevă, Andreea Prigoreanu.

"Noi suntem clasa de Matematică din clasa a IV-a, mereu am fost o clasa care a învăţat la matematică, nu a fost ceva special anul asta", spune Rebeca Vărzaru, elevă în aceeaşi clasa, precizând că în ultimele 2 luni la clasa au lucrat exclusiv subiecte la matematică pe formatul celor de la examen, preocupându-se şi de redactare, înainte de asta concetrându-se pe geometria în spaţiu.

Pe site-ul şcolii sunt trecute rezultatele obţinute de elevii instituţiei de învăţământ la olimpiade iar numele profesoarei apare adesea pe lângă cel al elevilor care au participat şi au plecat cu diplome de la diferitele concursuri şcolare de matematică.

Dana Radu, alături de alţi profesori cu rezultate similare, demonstrează că se poate face performanţă şi în sistemul public de învăţământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri