Decizie Comisie: Petre Tobă și Florentin Pandele nu au plagiat

Data actualizării: Data publicării:
PETRE TOBA Agerpres
Petre Tobă | Foto: Agerpres

Petre Tobă și Florentin Pandele nu au plagiat - este verdictul pe care l-a dat grupul de lucru din cadrul CNATDCU care a analizat tezele de doctorat ale celor doi, însă decizia finală în privința suspiciunii de plagiat îi va aparține Consiliului general al CNATDCU, format din 47 de profesori universitari și academicieni, care se va întruni săptămâna viitoare, a declarat, pentru Digi24.ro, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

PETRE TOBA Agerpres

Petre Tobă, ministrul demisionar al internelor, și-a susținut doctoratul în 2011 cu lucrarea intitulată "Poliţia Română - Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale", sub coordonarea generalului Anghel Andreescu, fost șef al Jandarmeriei.

Florentin Pandele, primarul de la Voluntari, a obținut în 2008 doctoratul în științe militare cu lucrarea ''România și noile provocări generate de integrarea europeană'', iar coordonator i-a fost generalul de brigadă prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, director al Colegiului Naţional de Apărare şi fost secretar de stat în Ministerul Apărării în mandatul lui Gabriel Oprea. După cum a dezvăluit Press One, Florentin Pandele este posesorul a două doctorate, pe care le-a susținut la o distanță de nouă luni.

Și Petre Tobă, și Florentin Pandele au primit titlurile de la școala doctorală a Universității Naționale de Apărare Carol I, instituție care, în timpul analizei suspiciunii de plagiat asupra celor două lucrări, a cerut CNATDCU să mențină tittlul de doctor în cazul amândurora.

CNATDCU a primit sesizările de plagiat la adresa celor doi în luna iunie. În privința tezei lui Petre Tobă, din luna iunie membrii comisiei de științe militare a CNATDCU nu se întâlnise decât o sigură dată până spre finalul lunii iulie, când membrii desemnați cu analizarea lucrării s-au declarat în incompatibilitate sau  de conflict de interese. Astfel, ministrul educației, Mircea Dumitru, a completat, în luna august, componența comisiei de științe militare cu noi membri.

Din comisia de specialitate care a analizat teza de doctorat a lui Petre Tobă au făcut parte prof. univ. dr. Marin-Claudiu Țuplupan, cadru didactic titular la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", conf.univ.dr.Veronica Mihalache, cadru didactic titular la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" și cercetătorul științific II dr. Cristian Niță, cadru didactic titular la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul".

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri