Picaţi la bacalaureat, dezinteresaţi de meditaţii

Data publicării:
Elevi examen ilustratie BAC- Getty images 08-8.07

Din cei aproape 1.400 de tineri înscrişi la a doua sesiune de bacalaureat, nici măcar un sfert nu se prezintă la ore. Cei care vin la program, uneori din concediu, sunt profesorii.

Florin e singurul care a venit la pregătire, dintre cei 68 de absolvenţi ai unui colegiu din Roşiorii de Vede care s-au înscris la sesiunea a doua a examenului. Vine la meditaţii de la 50 de kilometri distanţă. „Chiar au fost zile în care m-am prezentat şi am stat în şcoală fără ca cineva să apară şi să lucrăm”, a spus profesoara de biologie Angelica Oprea. Judeţul Teleorman este unul dintre judeţele cu cea mai mică rata de promovabilitate din ţară, puţin peste 40 la sută.

Cu toate acestea sălile în care ar trebui să se desfăşoare orele suplimentare sunt de cele mai multe ori goale. Mai nou, diriginţii şi profesorii chemaţi din vacanţă trimit părinţilor scrisori cu programul orelor de meditaţie.

Am fost dezamăgiţi, găseam licee la care nu aveam niciun candidat prezent, profesorii fiind prezenţi, chemaţi din concedii”, a spus Narcisa Niţu inspector ISJ Teleorman. Tinerii găsesc mereu motive să sară peste orele de pregătire. Sesiunea de pregătire suplimentară pentru absolvenţii teleormăneni a început pe 15 iulie şi se încheie pe 21 august. Profesorii nu sunt plătiţi în plus pentru orele acordate pe timpul verii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri