Porsche dotează o secţie a Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Studenţii vor învăţa în limba germană

Data publicării:
porsche-4

Celebrul producător auto german Porsche investeşte în tinerii din Cluj. 30 de studenţi vor avea posibilitatea ca din toamnă să înveţe într-o secţie nouă a Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai, dotată pe banii nemţilor.


Studenţii vor învăţa în limba germană şi vor deveni specialişti IT pentru industria auto. La finalul studiilor, ei au şansa să lucreze în cadrul marelui concern, în condiţiile în care Porsche va investi câteva zeci de mii de euro anual pentru formarea acestor specialişti.

Contractul de colaborare cu renumita firmă de consultanţă IT Mieschke Hofman und Partner, controlată de Porsche, este semnat miercuri la Universitatea Babeş-Bolyai.

Firma a anunţat săptămâna trecută ca va deschide la Cluj şi o divizie IT pentru automobile. Asta înseamnă crearea a 200 de locuri de muncă, în special pentru absolvenţi de informatică şi ştiinţe economice, vorbitori de limba germană şi engleză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri