Porți deschise. Părinții pot să vadă condițiile din școli pentru clasa pregătitoare

Data publicării:
porti-1

Pretenţiile sunt mari, mai ales de la viitoarele învăţătoare care preiau pentru prima dată dată clasa pregătitoare.

Dincolo de spaţiul în care vor învăţa viitorii elevi şi de materialele didactice, părinţii recunosc că vor în primul rând un dascăl cu experienţă care să fie un exemplu pentru copiii lor.

Tatonăm încă, ce să spun, ne-am dori să fim la această şcoală pentru că are un renume şi nişte rezultate deosebite. Ne aşteptăm la un om, în primul rând, care să încerce să se apropie de copii şi să găsească o cale prin care să-i atragă”, spune un părinte.

Însă oricât de talentat ar fi viitorul dascăl, mai importantă e impresia pe care o produce asupra copilului. Viitori şcolari au şi ei pretenţiile lor.

Deşi sunt dascăli cu experienţă, învăţătoarele aşteaptă cu emoţie să preia o nouă promoţie de şcolari.

Pentru mine, clasa pregătitoare reprezintă o provocare iar strădaniile mele consider că vor fi pe măsura aşteptărilor părinţilor şi nu numai. În principal a copiilor”, afirmă Mihaela Bonca - învăţătoare la Şcoala 11.

De luni, 24 ianuarie începe prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare care va dura până pe 14 martie. Deşi părinţii îşi pot înscrie copiii, teoretic, la orice şcoală îşi doresc, practic ei trebuie să fie conştienţi că prioritate vor avea copiii care locuiesc în zonă.

Părintele care se prezintă la înscrieri trebuie să aibă la el o copie după certificatul de naştere al copilului, originalul, dar şi o copie după buletin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri