Practică în parcuri. Elevii unui liceu din Timișoara au curățat un parc plin de gunoaie

Data publicării:
elevi

După jumătate de an în care nimeni nu a făcut curăţenie, elevii Liceului Silvic din Timişoara au găsit într-un parc din oraş nu doar nenumărate ambalaje de plastic, metal sau hârtie aruncate la întâmplare, ci şi cadavrele unor animale.

„A fost într-o stare oribilă. Nu e frumos pentru o țară civilizată, care face parte din Uniunea Europeană, să arate chiar în halul ăsta”, spune un elev.

Nu e normal. Noi, totuși, suntem elevi”, adaugă un alt elev.

Facem noi, ce să facem, cu mănuși. E plin de hârtii, de dejecții, de tot felul de obiecte”, afirmă Victor Alstani, profesor la Liceul Silvic.

Primăria şi conducerea liceului au făcut o înţelegere. În baza acesteia, elevii celor trei clase de la Secţia de Silvicultură vor curăţa parcul şi vor planta copaci, iar orele de muncă vor fi considerate practică. Cei care nu vin vor primi absenţe în catalog şi note scăzute la purtare.

„Perioada de practică are loc semestrial, timp de două săptămâni, dar vom veni de câte ori va fi nevoie”, spune Gheorghe Sancira, directorul Liceului Silvic „Casa Verde” din Timișoara.

„Nu are legătură acest eveniment cu licitația în sine, de întreținere. Noi încercăm să implicăm cât mai mult comunitatea în activitățile pe care le avem”, declară Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Primăria din Timişoara nu mai are de vara trecută contract cu o firmă care să se ocupe de curăţenia şi întreţinerea parcurilor din oraş. În această perioadă este în curs o licitaţie pentru desemnarea unei societăţi care să preia această sarcină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri