Practică pe bani europeni

Data publicării:
practica

Deficitul de finanțare pe care îl are învățământul din România poate fi acoperit parțial cu banii pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziția țărilor membre pentru pregătirea forței de muncă. Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara a atras de curând 300 de mii de euro de la Bruxelles. Banii au fost cheltuiți la demararea unor stagii de practică pentru cei mai buni 150 de studenți din primii doi ani.

Ioan Pășcuță, directorul Departamentului de Sociologie din cadrul UVT, spune că „această practică este cea care le asigură realizarea activității pe care o vor desfășura în orice organizație sau firmă. Ei trebuie să cunoască nevoile acestor instituții și firme.”

30 de firme au acceptat să îi pună la treabă pe tineri. Nu trebuie să le ofere salariu, pentru că la finalul stagiului de practică de trei luni, studenții primesc din parta facultății o bursă de 600 de lei. Nu este o sumă mare, dar experiența căpătată le va crește șansele tinerilor să își găsească un loc de muncă după terminarea studiilor.

Ce putem noi să oferim acestor studenți este tocmai acest domeniu aplicativ în care ei să poată să stuctureze o cercetare”, spune Elena Petrică, directorul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, Timișoara.

Ca bonus, tinerii vor primi și consultanță în carieră din partea unor specialiști.

Universitatea de Vest din Timișoara este cunoscută pentru proiectele sale pe fonduri europene pe care le-a derulat în ultimii ani. Recent a reușit să atragă un milion de euro și pentru doctoranzii care au nevoie de finanțare pentru finalizarea cercetărilor. În plus, instituția de învățământ a decis să își împărtășească experiența. Organizează cursuri pentru oricine vrea să atragă bani europeni pe cont propriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri