Premieră. Măsuri drastice anunțate de Ecaterina Andronescu în cazul profesorilor care au luat sub 5 la titluarizare

Data actualizării: Data publicării:
ecaterina-andronescu-govro
Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

Măsură în premieră: Profesorii care au luat sub 5 la titularizare sau nu au mai intrat în sala de examen nu mai au dreptul să predea. Timp de un an, nici ca suplinitori. Asta își dorește Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, iar metodologia e de partea sa. Șefa de la Educatie spune că doar așa va crește nivelul în educație. Urmăriți explicațiile ministrului într-un interviu acordat reporterului Digi24 Anca Suciu.

Ecaterina Andronescu: În metodologia pe baza căreia s-a desfășurat examenul de titularizare, după părerea mea scrie foarte clar: cei care nu promovează examenul de titularizare cu note mai mici de 5 nu mai sunt acceptați în sistemul de învățământ. Eu nu cred că poți să fii un profesor care să iei mai puțin de 5 și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de 10.

Reporter: Ne spuneți că de anul acesta ei nu mai pot intra la clasă.

Ecaterina Andronescu: Nu mai pot intra anul acesta, pot să se pregătească și să revină la anul la titularizare și să promoveze. În momentul în care ai intrat în examen, deci te-ai înscris, ai venit la prima lucrare scrisă și ai constatat că nu știi subiectele și te-ai retras, asta înseamnă că n-ai fost în stare să iei măcar nota 5 și sigur că trebuie să judecăm cu aceeași măsură.

În total, aproximativ 8.000 de profesori se află în situația de a nu mai primi ore ca suplinitori.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri