Sari la conținut

Premierul anunță că un proiect de lege a educației este în lucru

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, după o discuție cu ministrul Educației, că în viitorul apropiat acesta va veni cu un proiect de lege nou al educației. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a spus că legea educației din 2011 a fost dată prin asumare și vrea acum elaborarea unei legi care să fie interpretate în mod unitar.

 
„Am vorbit de ceea ce își dorește domnul ministru și anume ca în viitorul apropiat să vină cu un proiect de lege nou al educației. Am vorbit de infrastructură pentru că avem 2000 de școli fără autorizație de funcționare. Avem banii. E prioritate 0”, a spus prim-ministrul, după discuția cu ministrul Educației. 

La rândul său, ministrul Educației a declarat că deja a avut o primă discuție cu Comisia de Educație din Senat cu privire la elaborarea unui proiect de lege al educației. 

În urmă cu un an, preşedintele Klaus Iohannis chema opinia publică la consultări pentru elaborarea unei noi legi a educaţiei.  Administraţia Prezidenţială anunţa atunci că dezbaterile vor începe în 2016  şi vor dura până în 2018. În acest timp, vor avea loc consultări online şi dezbateri cu reprezentanţi ai ONG-urilor, profesori din şcoli şi universităţi, părinţi, elevi şi experţi din domeniul educaţiei. Obiectivul demersului este ca în 2018 România să aibă o nouă lege a educaţiei sau actul normativ să fie modificat astfel încât să corespundă nevoilor actuale.