Președinte al Asociației de Părinți: Declarația Ralucăi Turcan privind varianta înghețării anului școlar este destul de iresponsabilă

Data actualizării: Data publicării:
Classroom with colorful lockers and raised chairs on the tables
FOTO: Getty Images

Declarația vicepremierului Raluca Turcan privind varianta înghețării anului școlar este destul de iresponsabilă în condițiile în care 80% din materie a fost aproape parcursă, a declarat la Digi24 Gabriel Chicioreanu, reprezentant al Asociației de Părinți București -Ilfov.

"Copiii au depus deja cu profesorii diligențe să recupereze materia în online.

Dacă Raluca Turcan are alte informații privind amânarea anului școlar ar trebui să ni le spună. Sunt riscuri privind unele întârzieri, dar cred că totul se poate desfășura normal.

Ce vom face la anul când cei de clasa a șaptea vor fi clasa a opta și numărul copiilor se va dubla pentru evaluarea națională și bacalaureat?

Pot fi făcute scenarii doar de amânare, nu de înghețare a anului școlar. În acest moment sub nicio formă nu vedem varianta înghețării anului școlar.

Dacă s-ar amâna, s-ar pierde un an din viața copiilor în condițiile în care 80% din materie au parcurs-o. Ar însemna să reia totul anul viitor", a declarat Chicioreanu.

Vicepremierul Raluca Turcan cere Ministerului Educației să analizeze trei scenarii în privința anului școlar în curs, în contextul coronavirusului.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a declarat Raluca Turcan, la RFI.

Raluca Turcan a mai adăugat că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

"Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, în 17 martie.

redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri