Președintele intervine în scandalul din Educație

Data actualizării: Data publicării:
elevi test scoala

Administraţia Prezidenţială ia poziţie în ultimul scandal din Educaţie privind numirea directorilor. Se cere o situaţie a celor care au fost numiţi prin derogare.

Președintele vrea o situație mai exactă a directorilor de școli care au fost repuși în funcție după noul ordin al ministrului Educației, Pavel Năstase.

Ministerul Educației va primi o solicitare din partea Administrației Prezidențiale să prezinte o hartă a acestor directori care au fost repuși în funcție prin derograre.

Punctează această informație consilierul de stat, Ligia Deca, care este șefa departamentului de Educație din Adminstrația Prezidențială. Ea spune că ordinul dat este un semnal extrem de negativ în sistem, fiind răsplatiți cei care au dovedit că nu au performanțe.

E vorba de un ordin al noul ministru al Educației prin care au fost repuși în funcție directori și directori adjuncți de școli care, fie nu au luat notă de trecere la examenul pentru directori, fie nu s-au prezentat la concurs.

Argumentul dat de noul ministru al Educației ar fi că ordinul rezolvă o situație, pentru că sunt puși în funcții pentru o perioadă temporară, până la organizarea de noi concursuri.

Cel mai devreme pot fi organizate concursuri în luna august.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri