Primul test la evaluarea națională. Elevii au avut de caracterizat un personaj din Alexandru Vlahuță

Data publicării:
evaluare nationala

Primii elevi ce au iesit din examen au spus că spus că subiectele au fost mai uşoare ca la simulare. Elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un text de Alexandru Vlahuță, citit la prima vedere și de prezentat o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs.

La fiecare subiect copiii aveau de făcut și analiza gramaticală pe text.

Acesta este al doilea an în care elevii vor susține probele în săli de examen supravegheate cu camere video. Dacă elevii intră în sală cu fițuici, cu mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile sunt dați afară din examen și li se acorda nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu.

Anul trecut, aproape 34% dintre absolvenții claselor a VIII-a nu au reușit să ia nici măcar media 5. Următorul examen va fi mâine, la Limba și literatura maternă - proba scrisă, apoi, joi, elevii vor susține proba la Matematică.

Afișarea rezultatelor se face pe 29 iunie, apoi, între 30 și 2 iulie, se vor rezolva contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 3 iulie. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri