Profesoara Cristina Tunegaru îi cere președintelui să nu promulge ultima variantă a legii privind educația sexuală

Data actualizării: Data publicării:
cristina-tunegaru-fb
Foto: Facebook/Cristina Tunegaru

Profesoara Cristina Tunegaru a făcut, luni, un apel public la adresa președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care elevii vor învăța educație sexuală doar dacă părintele își dă acordul, iar denumirea a fost schimbată în „educație sanitară”. Ea a argumentat că România are cel mai mare număr de sarcini în rândul adolescentelor din Europa.

Profesoara susține că un „parlament retrograd” a decis să limiteze accesul elevilor români la informații despre viață, sănătate și sexualitate.

„Fără îndoială, predarea în școli a acestor cunoștințe pentru toți copiii reprezintă o parte necesară a educației în lumea în care trăim și este practicată, într-o formă sau alta, în țările civilizate. Aceste ore trebuie să fie accesibile tuturor copiilor, să facă parte din oferta de studiu a fiecărei școli”, spune profesoara Cristina Tunegaru pe Facebook.

Ea a afirmat că informațiile corecte despre igienă, sănătate, protecție sunt vitale, mai ales pentru copiii din medii defavorizate, ai căror părinți nu le pot oferi îndrumarea corectă.

„Avem o datorie morală de a-i sprijini și îndruma mai ales pe copiii vulnerabili, să-i ajutăm să iasă din prăpastia sărăciei și a ignoranței. Nu o să devenim o Românie modernă, câtă vreme avem cel mai mare număr de sarcini în rândul adolescentelor din Europa iar șase din zece mame minore nu au informații esențiale despre contracepție și igiena reproducerii”, a subliniat profesoara.

Cristina Tunegaru mai spune că ultima variată a legii solicită acordul explicit al părinților, sugrumând inițiativa prin birocrație, astfel că mulți părinți nu vor face cerere scrisă la școală, pentru că nici ei, la rândul lor, nu știu sau nu pot să înțeleagă impactul pozitiv al cunoașterii.

Profesoara îi cere lui Klaus Iohannis să se ridice deasupra „mocirlei politice” și să demonstreze că este „de partea bună a istoriei” și că își dorește o Românie modernă și educată.

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri