Video Profesor din Constanța, întrebat când se va termina greva: Când demnitarii se vor pleca în fața noastră ca în Japonia

Data actualizării: Data publicării:
profesorii protesteaza la constanta
Sute de profesori protestează în faţa Prefecturii Constanţa, FOTO Facebook FSLI Constanța

Sute de profesori protestează, miercuri, în faţa Prefecturii Constanţa, nemulţumiți de faptul că negocierile cu Guvernul nu au dus deocamdată la niciun rezultat. Este primul protest organizat la Constanța de cadrele didactice de aici.

 

Cadrele didactice s-au adunat pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, iar protestul a început pe acordurile melodiei "O lume minunată". 

Protestatarii au pancarte pe care scria: "Popor needucat, masă de manipulat", "Educaţia salvează naţia", "Ghinion, nu cedăm", "Vrem salarii decente", "Fără educaţie moare orice naţie", "România educată = România eşuată", "Elevii susţin profesorii, vrem şcoli dotate", "Educaţia salvează naţia". Ei au scandat: "Nu cedăm" şi au făcut zgomot cu tobe, fluiere şi vuvuzele.

Robert Pererva, profesor de sport din Năvodari, a declarat că în primul rând, cadrele didactice își doresc demnitate.

"De data asta, sunt alături de noi și părinți, și elevi."

Întrebat cât va mai dura greva, el a răspuns: "atât timp cât nu ne invită la masa negocierilor pentru negociere reală."

"80% dintre colegii mei sunt nevoiți să aibă al doilea, al treilea job. Toate fiscalizate. Vreau să fiu profesor și atât. Nu vrea să fiu nevoit ca după program să fiu la celălalt loc de muncă. Din urmă nu mai vin tineri bine pregătiți în sistemul educațional. Sunt elevi mult mai bine îmbrăcați ca noi. O colegă mi-a spus că își ține separat în dulap hainele cu care vine doar la școală. Și eu iau cărți, particip la formare profesională, cu eforturi mari.

De ce ne pleacă elevii de frunte? Nu am văzut niciun ministru al Educației să își ia consilier un copil din ăsta deștept. Sunt numiți numai politic, înțeleg, dar ia în jurul tău și niște copii din ăștia educați. Un copil care pleacă în străinătate, când a plecat în viață, pleacă de la 3 - 4.000 de euro.

Ne vom întoarce în școli când vine guvernantul în fața noastră cum vin demnitarii în Japonia și se pleacă în fața noastră.", a spus profesorul.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri