Profesor înregistrat în timpul orei online când își jignește o elevă. Director: Vom vedea cum a fost înregistrat, asta e interzis

Data actualizării: Data publicării:
Adolescenta suparata cu telefonul mobil in mana
Foto: Guliver / Getty Images

Un profesor din Alexandria, județul Teleorman, a fost înregistrat în timpul unei ore de Chimie când jignea o elevă de clasa a X-a. Conducerea școlii a anunțat că va întruni Consiliul profesoral, dar a precizat că profesorul este foarte bun și că în cazul lui s-ar aplica o mustrare. Problema este, în opinia școlii, cum a fost făcută înregistrarea, știindu-se că acest lucru este interzis.

Dialog profesor-elevă:

Profesor: Tu ești avocatul clasei a 10-a D?

Elevă: Nu sunt avocatul, domnul profesor!

Profesor: Păi atunci de ce, dracului, trăncăni, idioato!

Elevă:Vă rog frumos să nu mă mai jigniți!

Profesor: Te rog frumos să nu mai vorbești, nu te-am întrebat! Am explicat că sunt cardiac. Cine își permite să înregistreze?

Bărbatul este profesor la Colegiul Național Alexandru Dimitrie Ghica din Alexandria. În urma acestui incident, conducerea școlii a anunțat că luni va întruni Consiliul profesoral pentru a decide eventuale sancțiuni. Atenție, însă. Pentru că este interzisă înregistrarea orelor online, și elevul care a înregistrat incidentul, ar putea fi sancționat.

Contactat de Digi24, Inspectoratul școlar Județean Teleorman nu a oferit niciun punct de vedere până la acest moment. Nici profesorul de Chimie nu a avut nicio reacție până în prezent. 

Director al Colegiului: "Vom face consiliul profesoral, să stabilim pașii următori - pasul următor - dacă colegii mei consideră necesar să facem comisia de abatere disciplinară. Acolo se va dezbate și că înregistrarea unei ore se face doar dacă profesorul își dă acordul. Nu îmi explic cine a înregistrat, cum a ajuns în spațiul public.

Era normal să țină cont că e interzisă înregistrarea fără acord și dacă era un motiv de nemulțumire să fie cunoscut doamnei diriginte: <Uite ce s-a întâmplat în timpul orei. Noi suntem nevinovați și profesorul ne-a jignit.> Așa era normal.

În funcție de comisie vom aplica pașii respectivi. În ceea ce îl privește pe profesor, o mustrare! Domnul profesor e foarte bun și atunci...trebuie să văd ce i-a declanșat limbajul respectiv.

Profesorul a recunoscut că a vorbit mai violent, a greșit. Își asumă".

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri